Moldova

Developer description

POSTUL DE TELEVIZIUNE “MOLDOVA1”
Acoperire integrală a teritoriului Republicii Moldova din anul 1958.
Membru al Uniunii Europene pentru Radio şi Televiziune. Parte a Consorţiului de Televiziune al Ţărilor Balcanice şi a reţelelor internaţionale „CIRCOM regional”.
Proiecte realizate „Eurovision”, „FIFA World Cup”, „UEFA Champions League”, „Cupa Independentei”. TV „Moldova1” dispune de 5 studiouri, patru care mobile, centru tehnic emisie.
Emisiunea principală a zilei – buletinul informativ „Mesager” (ediţii română/ rusă). Nivel sporit de notorietate, rating înalt. Zilnic prin intermediul Euroviziunii sunt recepţionate informaţii şi sunt transmise cele mai importante ştiri din Republica Moldova.
RADIODIFUZIUNEA NATIONALA A REPUBLICII MOLDOVA
Postul National Radio Moldova este o structura a IPNA Compania „Teleradio Moldova”, reprezentand institutia publica a audiovizualului. Departamentele si redactiile din componenta Radiodifuziunii realizeaza programe de actualitate, muzicale, culturale, pentru tineret si copii, internationale. Radio Moldova International este o subdiviziune a Radiodifuziunii Nationale, care produce si difuzeaza via Internet programe in limbile romana si rusa, engleza, franceza, spaniola.
Echipa de creatie a radiodifuziunii urmareste respectarea principiilor jurnalistice general recunoscute: exactitate, operativitate, impartialitate si credibilitate. Programele se doresc a fi instructive si distractive. Toate impreuna plaseaza Radio Moldova pe primele pozitii in topurile de audienta. In cadrul Radiodifuziunii activeaza: Orchestra simfonica si Capela corala „Moldova”.
Radio Moldova emite in benzi de unde medii si FM. Programul 1 Radio Moldova si Radio Moldova International pot fi audiate si pe Internet.

Last updated 1 Iul 2009