Moldova

StelaPopa.UniMedia.md View website

Developer description

Am 26 de ani şi sunt jurnalist de profesie. Am studiat la liceul „Prometeu”, apoi la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea „Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării”. După asta a urmat masteratul; din 2006 sunt magistru în „ştiinţe politice”, la aceeaşi universitate, in cadrul Facultatii “Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative”, catedra “Politologie”. De-a lungul anilor de studii am fost sef de promotie si Membru al Senatului Universitar, precum şi Director al departamentului „Relaţii Externe şi Relaţii cu Publicul” al Senatului Studenţesc de la Universitate. Am câştigat premii la Conferinţa Ştiinţifică Universitară, am primit „Diplomă de excelenţă şi merite la învăţătură” pentru cei mai buni studenţi ai Universităţii de Stat din R. Moldova, dar si premiul VIP al facultatii de “Jurnalism şi Ştiinţe ale comunicării”, U.S.M.
Mai nou, pe 23 martie curent, am fost premiată şi am obţinut locul 1 (publicul şi juriul au votat unanim) în cadrul Festivalului bloggerilor din R. Moldova – Blogovăţ, ca având cel mai bun BLOG MEDIA din R. Moldova. În cadrul Blogovăţului din acest an, blogul pe care îl citiţi, a mai obţinut locul 1, din partea publicului şi bloggerilor, la categoria LANSAREA ANULUI, Dar, să le luăm pe rând şi să vă povestesc cum am ajuns până aici.
In mass media am pasit pentru prima data la Radioul National, în 1997, unde de-a lungul catorva ani am participat la o emisiunea pentru adolescenti, „Semnal Junior”. Aceasta experienta mi-a intarit convingerea ca trebuie sa aplic la Facultatea de Jurnalism. În decursul anilor de studii am activat, in calitate de colaborator, in mai multe institutii mass media, printre care: Literatura si Arta, ziarele municipale „Capitala” şi „Stoliţa”, Postul de televiziune M1, ziarul „Universitatea”, Postul de Radio „Europa Liberă” din Chişinău.
Marea provocare a inceput odata cu lansarea emisiunii „AxxA”, încă studentă fiind, difuzata la postul de Radio „Radio-Sângera”, a carui redactor si prezentator am fost. Pentru acest proiect am luat premiul SOROS, la concursul „Jurnalismul de azi, jurnalismul de mâine” (aprecierea conceptului şi realizarea ciclului de emisiuni). Dupa aceasta stela-popa-tvetapa imporanta, a urmat o alta, cu alte provocari profesionale. Am fost invitata sa realizez si sa prezint emisiunea „Viaţa în Balanţă”, difuzata la Postul de Televiziune, „Euro TV Chişinău”.
Mi-am dorit dintotdeauna sa fac stiri. Asa ca nu am ezitat sa vad cum e, atunci cand s-a ivit prilejul. Am intrat in paine, vorba vine, odata cu un stagiu la postul „Pro TV Bucureşti”, din Romania. Am revenit in R. Moldova la postul de televiziune TV7, in calitate de reporter. Aici am stat putin, pentru ca a aparut o noua oferta din partea Euro TV Chisinau, in cadrul departamentului “Stiri”. La Euro TV am fost prezentator de stiri si reporter. Concomitent am fost si corespondent pentru R.M. al posturilor de televiziune din Romania, Antena 1 si Antena 3. În prezent scriu pentru portalul de stiri UNIMEDIA (www.unimedia.md) de la Chişinau. Articolele si reportajele mele sunt preluate de diverse portaluri, ziare si agentii de pe ambele maluri ale Prutului: www.rgnpress.ro, www.acum.tv, www.jurnalul.ro, www.gardianul.ro,stela-popa-hobby1 www.geopolitica.ro, www.basarabeni.ro, www.curaj.net, www.jurnaldebotosani.ro, www.eurasia.ro, www.ziare.ro.
Am oarecare experienta si in proiecte din domeniu. Printre cele mai importante sunt: Training program, organized by the Egyptian Ministry of Foreign Affairs (2006); Voluntar la proiectele „BDR Associates Comunications Group” Romania; Membru al grupului „Jurnalism Economic”, Centrul de Semiotică Economică.
Printre pasiunile mele se numara: fotojurnalismul, calatoriile, sahul, literatura universala si hipismul. Am calatorit si am facut reportaje in mai multe tari: Franta, Portugalia, Spania, Egipt, Romania, Turcia, Rusia si Ucraina.

Last updated 1 Iul 2009