Moldova

Developer description

Pentru că familia ta merită un spaţiu mai mare, comfort sporit, mediu sănătos de viaţă – casa din lemn le asigură pe toate… şi mai este şi accesibilă, deoarece se construieşte în timp record şi la costuri mult mai rezonabile.
In 2006, pe piaţa Moldovei a apărut o tehnologie nouă de construcţie a caselor rezidenţiale şi a celor de vacanţă. Nouă pentru Moldova, dar binecunoscută în restul lumii de sute şi chiar mii de ani!
Construcţia unei case pe structură de lemn este de departe cea mai folosită tehnică de construcţii din lume. În Statele Unite, 90% din casele de locuit sunt din lemn sau din OSB (plăci din aşchii late de lemn), 60% din casele nordicilor (în special Norvegia şi Finlanda) sunt tot din material lemnos, în Germania s-a ajuns la un nivel de 10-15%, iar guvernele statelor europene, în general, încurajează puternic folosirea materialelor ecologice. Spre deosebire de Moldova, unde predomina înca monopolul oţel-betonului, străinii au înţeles că lemnul are proprietăţi deosebite, costuri reduse şi, nu în ultimul rând, că este un material regenerabil.

Last updated 19 Apr 2010